Bina Otomasyon Nedir? Gelin 2 Ana Başlıkta İnceleyelim - Dijinet
Dijinet

Bina Otomasyon Nedir? Gelin 2 Ana Başlıkta İnceleyelim

PROJE
TEKLİFİ
AL !

    PROJE TEKLİFİ AL

    Proje teklifi almak için formumuzu doldurabilirsiniz.

    Bina Otomasyon Nedir?

    Bir bina otomasyon sistemi, bina operasyonlarından sorumlu kişilerin yeteneklerini genişleten ve geliştiren yüksek teknolojili araç veya platformdur.

    Bina Otomasyon Sistemi (BAS), kontrolörlerden özel ve bağımsız uzak istasyonlardan merkezi bilgisayar gibi daha büyük sistemlere kadar çok çeşitli bilgisayarlı bina kontrol sistemlerine atıfta bulunmak için kullanılan bir şemsiye terimdir.

    Bir Bina Otomasyon Sistemi, eksiksiz bir sistem oluşturmak için çeşitli şekillerde birbirine bağlanan birkaç alt sistemden oluşur. Sistem, amaçlanan hizmet sistemlerine hizmet etmek için binanın kendisi etrafında tasarlanmalı ve üretilmelidir. Sonuç olarak, kullanılan bileşenler aynı olsa da aynı binalara, aynı hizmetlere ve aynı kullanımlara uygulansalar bile hiçbir iki sistem aynı değildir.

    4b04b67316a9acfe89ee4f31d1d5eb36
    Bina Otomasyon

    Bina Otomasyon Sistemlerinin Kapsamı

    Bina Otomasyon Sistemlerinin sağladığı hizmetler arasında HVAC sistemleri, elektrik sistemleri, aydınlatma sistemleri, yangın sistemleri, güvenlik sistemleri ve asansör sistemleri yer alır. Endüstriyel binalarda, üretim süreci için kullanılan basınçlı hava, buhar ve sıcak su sistemlerini de kapsayabilir.

    Bir Bina Otomasyon Sistemi, binanın kullanımına ve binanın yönetilme şekline, binanın işletme maliyetine veya hizmetlerin karmaşıklık düzeyine bağlı olarak bu hizmetlerin tümünü veya sadece bir kısmını izlemek, kontrol etmek ve yönetmek için kullanılabilir.

    Bir Bina Otomasyon Sistemleri potansiyel etkilerini ve faydalarını daha iyi anlamak için, bir Bina Otomasyon Sistemi’nin hitap ettiği bina işletimi ve yönetiminin ihtiyaçlarını analiz etmek yardımcı olabilir. Bina otomasyon sistemleri tarafından sağlanan tipik işlevler şunları içerir:

    • Kurulum, yönetim ve kontrol işlevleri,

    • Güç yönetimi işlevleri (denetim kontrolü),

    • Risk yönetimi işlevleri,

    • Bilgi işleme işlevleri,

    • Tesis yönetimi işlevleri,

    • Performans izleme ve teşhis,

    • Bakım yönetimi.

    Herhangi bir alanda veya ortamda bina sakinlerinin güvenliğini ve üretkenliğini sağlamak için tasarlanmış lider bina kontrol sistemleri. Yapılandırılabilir kontroller, akıllı binalar sağlamak için akıllı ekipmanlarla sorunsuz bir şekilde entegre olur. Birlikte, yolcu konforunu, güvenliğini ve üretkenliğini artırırken daha akıllı, daha bilinçli kararlar almanıza yardımcı olurlar.

    FDS224 R
    Bina Otomasyon Sistemleri
    027 OOH740 OOHC740 03
    Bina Otomasyon Sistemleri

    Profesyonel Bina Otomasyon Sistemleri

    Profesyonel ve güvenilir bir şekilde bina otomasyon sistemlerinin sağladığı avantajlardan yararlanmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Menü Görüntüle