Bina Otomasyonları - Dijinet
Dijinet

Bina Otomasyonları

PROJE
TEKLİFİ
AL !

    PROJE TEKLİFİ AL

    Proje teklifi almak için formumuzu doldurabilirsiniz.

    <strong>Bina Otomasyonları</strong>

    Bina Otomasyonları

    Bina otomasyonu, özellikle son yıllarda daha uygun maliyetli ve enerji verimli yapılar elde etmek için sıklıkla tercih edilen bir sistem haline geldi. Elektrik sistemi olarak kullanılmaya başlanan bu otomasyon sistemi, tüm temel bina sistemlerinin bir araya getirilmesi ve entegrasyonu ile gerçekleştirilmektedir. Diğer bir deyişle, bir Dijinet tarafından sağlanan bir kontrol sistemi, bir binadaki tüm sistemleri kapsar ve daha iyi kontrol edilebilirlik sağlar.

    SINAMICS frequency converter

    Bina otomasyonu, tek tip haberleşme ağı ve ağ sistemi kurulduğu için bina otomasyonu ile çok amaçlı bir sistem oluşturarak, ağ üzerinde tek merkezden yönetim kabiliyeti sağlar. Binanın tüm sistemleri koordineli olduğundan kontrol, izleme, raporlama gibi kolaylıklar tek noktadan sağlanmaktadır. Bu imkanların sağlanabilmesi için bazı özel donanım ve yazılımların kullanılması gerekmektedir.

    Bina Otomasyonları Neleri Barındırır?

    Dijinet tarafından bir binaya kurulan bina otomasyonları ile ısıtma, soğutma, aydınlatma, güvenlik gibi temel işlemler tek bir yerde toplanabilir. Bina otomasyonları bir binanın kullanım alanına göre değişiklik gösterebilmektedir. Yani yaşam alanı olarak kullanılan bir bina ile ticaret merkezi olarak kullanılan bir binada otomasyon sistemi farklı fonksiyonlara sahip olabilir.

    44

    Bina Otomasyonları Nasıl Çalışır?

    Dijinet, binada tek noktadan otomasyon sağlanacak şekilde inşa edilen bina otomasyonları, elektrik enerjisi ve özel yöntemlerle kullanılmakta ve haberleşme ağları ile birbirine bağlanmaktadır. Bu yapıyı üretmek için bina içerisindeki her bir fabrika çıkış noktaları ile otomasyon tesisine kadar uzanan bir yapıya sahiptir. Her sistem, otomasyon sistemine belirli bir kontrol ünitesi üzerinden bağlanarak, haberleşme ve karşılıklı etkileşimli kullanım sağlanır.

    Dijinet Bina Otomasyon Sistemlerindeki Avantajı

    Nasıl çalıştığına bir örnek vermek gerekirse; havalandırma sisteminde duman algılandıktan sonra bilgi iletişim ağı üzerinden bina otomasyon sistemine gönderilir. Otomasyon sistemi bu kararı verdikten sonra yangın güvenlik sistemine bildirir. Yangın güvenlik sistemleri devreye girerek duman ve yangın tehlikesini algıladığında müdahale edebilme yeteneği oluşturur. Aslında bu sistemlerin en önemli yönü kullanılan donanım ve yazılımların işleyişi ve kalitesidir. Sizde daha fazla bilgi almak isterseniz Dijinet web sitemizi ziyaret edebilir ya da mağazalarımıza gelebilirsiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Menü Görüntüle